Voorbije activiteiten 2007

 

Nieuwjaarswens in openlucht, 1 januari 2007

Onder enkele partytentjes op het braakliggend terrein in de Koffiestraat werd gekust en getoast op het nieuwe jaar. Muziek en hapjes werden goed gesmaakt. De weergoden waren ons gunstig gezind, in schril contrast met bijvoorbeeld nieuwjaarsdag 1997 toen ons bier bevroor naast de brandende vuren. Het was toen gemiddeld ongeveer -10°C.

De foto's.

 

Doortocht Omloop Het Volk, 3 maart 2007

Een van de belangrijkere “kermisdagen” in Kalken is door de jaren heen de doortocht van de openingswedstrijd van het Belgische wielerseizoen, de Omloop Het Volk, geworden. Kalken bezit nog enkele kasseistroken die in de finale van die wedstrijd een rol kunnen spelen.
We danken vooral de familie Kuppens – De Wilde voor het gebruik van hun werkruimte in de Steenbeekstraat.
Door de trajectaanpassing voor de editie 2008, met aankomst te Gent, zal de Omloop Het Volk of Gent-Gent niet meer live mee te maken zijn op de Kalkense kasseistroken.
We blijven echter niet bij de pakken zitten en werken voor volgend jaar wel het een en ander uit.

Twee fotoreportages: 1 en 2

 

Molekenskermis, 14 en 15 april 2007

Ruilbeurs voor devotionalia
We zijn terecht fier op het feit dat enkele buitenlanders de weg naar de ruilbeurs in zaal Koninklijke Harmonie gevonden hebben.
Dank aan de familie Van de Velde – De Plus voor de public relationsactiviteiten en een doorgedreven inzet.

Academische zitting 100 jaar wielrennen in Kalken, 1907-2007 en gelijknamige tentoonstelling.
Onder leiding van organisator André Van De Sompel en moderator Mark Peleman mag de academische zitting een succes genoemd worden. Volgende sprekers maakten er een waar genoegzame avond van: Maurice Clerick, Rudy Rogiers, Lucien De Wilde, Geert Van Acker en de voorzitter van wielerclub Artevelde - De Craecker.
Een aantal filmfragmenten met betrekking tot Leon De Lathouwer uit de periode 1949-1950 maakten het geheel af.
Met dank aan Marc Clement en Jan De Meyer voor het filmmateriaal van omstreeks 1950.
Niet minder dan zestig tentoonstellingsborden bevatten de samengebrachte informatie in woord en beeld.
Zonder de medewerking van tal van verzamelaars, familieleden en “koers”-medewerkers door de jaren heen, kon dit evenement niet plaatshebben.
Een fotoreportage van deze avond.

Oldtimershow voor auto’s, moto’s, brommers en fietsen
Traditioneel staan op kermiszondag oldtimerauto’s, - moto’s en fietsen centraal.
Henri Bruyneel slaagt er telkens in om collega-oldtimerliefhebbers samen te krijgen voor een babbel en een rondrit.
Dit jaar werd voor het eerst een brommeroldtimerrit ingericht. Laurens, Matthias en Thomas slaagden er in niet minder dan 70 deelnemers naar Kalken te halen. Proficiat!!
Enkele foto's van de rondrit.
Het zomerweer zorgde er ongetwijfeld voor dat een recordaantal van ongeveer 170 deelnemende voertuigen werd genoteerd.

Eten en drinken
Frietjes met balletjes in de tomatensaus werd ons op zondagmiddag geserveerd door Martine D’hondt in het zaaltje van Den Après Sport.
Bij Petoetje en Petatje konden diegenen die in Den Après Sport geen maaltijd namen terecht voor een lekker bakje friet met saus en frikandel.
Bij Dirk kon men terecht voor een lekkere hotdog en in zaal Koninklijke Harmonie zorgde de equipe van Nijella voor irish-coffee en taart.

Bekijk de foto's van onze Molekenskermis

 

Levensgenieterstocht, zaterdag 21 april 2007

Naar jaarlijkse gewoonte trokken we met iets meer dan veertig deelnemers onder muzikale begeleiding langs vijf herbergen uit de onmiddellijke omgeving van Kalkendorp.
Voor de muzikale noot zorgden Anny en onze voorzitter André. Het Sint-Pieterslied werd bij die gelegenheid in ere gehouden.
Traiteur ’t Kapiteintje en Elette van café Parochiehuis zorgden voor de culinaire accenten.

 

Sint-Pietersfeest, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli 2007

De straatversiering in de Kruisenstraat en de Koffiestraat werd op zondag 8 juli 2007 weggehaald en opgeborgen tot het feestjaar 2008. Met de bewimpeling van de straten houden we een traditie vanuit het begin van de Sint-Pietersviering te Kalken in ere.
Met een aantal kinderen uit de buurt werd op zaterdag 23 juni 2007 geknutseld: pinata’s maken en doeken beschilderen. (fotoreportage).
Sinte-Pieter van hierboven moet ons dat weekend heel graag gezien hebben: van het aangekondigde regenweer kwam tot onze grote opluchting niets in huis.

De Mexicaanse Avond op zaterdag 30 juni 2007 ging door in een plezant gekleurd decor. De Mexicaanse specialiteiten waren goed, maar de groep Mexicaanse muzikanten en dansers (Cantando Mariachi) konden het publiek onvoldoende boeien.
Gelukkig konden we de beentjes uitslaan tijdens de daaropvolgende dansavond.

Ongeveer 165 motorliefhebbers namen deel aan de 9de motorenontmoetingsdag op een zondag waarop het, ondanks de slechte weersvoorspellingen, gezellig droog bleef. Na het ontbijt met spek en eieren trokken ze op rondrit.

Aan het einde van de barbecue zorgde de groep Fantasia voor stemmige Zuidamerikaanse muziek. Na de barbecue konden geïnteresseerden de tentoonstelling 100 jaar wielrennen in Kalken, 1907-2007 bezoeken.
Kinderdorp gaf anderzijds de jongeren de kans zich op acht verschillende spelen uit te leven.
Streetloft, de lokale covergroep van gedreven volwassenen die nog steeds in hun jeugdjaren vertoeven, bracht een waardige afsluitingsact van de motorenontmoetingsdag.

SintPietersfeest1

SintPietersfeest2

We sloten af met een spetterend optreden van The Melodance band. Een optie werd genomen voor een gelijkaardig optreden volgend jaar.

De foto's

 

Belgisch Kampioenschap voor beloften en elite zonder contract, Laarne-Kalken, zondag 19 augustus 2007

Drankstandjes.
Op twee lokaties, namelijk in de Kasteeldreef te Laarne (ter hoogte van huisnummer 7) en BK wielrennenop de hoek Termstraat – Meirhoekstraat (ter hoogte van huisnummer 1) zorgden we voor een frisse drank.
Het werd geen overrompeling, maar het resultaat was bevredigend.

 

De tentoonstelling 100 jaar wielersportbelevening in Kalken 1907-2007 werd opgesteld in de VIP-bar van het BK in zaal SKALA in de Colmanstraat.

BK wielrennen

 

Brochure De kermistraditie voorbij: honderd jaar wielersportbeleving in Kaken (1907-2007), een verkennende studie werd ter gelegenheid van die belangrijke sportactiviteit te koop aangeboden. Die studie verscheen als nummer 16 in de gemeentelijke reeks Vruchten van het platteland.
Voor verdere info en publicatie van de studie: zie op deze website het thema Publicaties.BKWielrennen

 

 

 

 

 

 

 

 

Medewerking aan Vaardekenskermis, 25-26 augustus 2007

De tentoonstelling 100 jaar wielersportbelevening in Kalken 1907-2007 werd ook ter gelegenheid van Vaardekenskermis, een organisatie van feestcomité De Keille, opgesteld in het bedrijfsgebouw van de familie Van Peteghem langs de Vaartstraat.

De tentoonstelling omkaderde de organisatie van de wielerwedstrijd voor juniores, de Grote Prijs Bouwmaterialen De Gelder, op zaterdag 25 augustus 2007.

 

Bestuurslid Henri Bruyneel zorgde voor een ludieke opstelling van een heksenhoed tgv de activiteit Heksendreef 2007 in de Laarnse Kasteeldreef, oktober 2007.

Eén van de tweeëntwintig in de Kasteeldreef te Laarne opgehangen en kunstzinnig versierde heksenhoeden, als afsluiting van 400 jaar heksenherdenking in het kader van HeksenVuur, werd gesponsord door Necra bvba en aangekleed door Henri Bruyneel.
Organisatie Heksengilde Laarne & Kalken.

Heksenhoed1
Heksenhoed2
Heksenhoed3

 

Deelname aan KWB-quiz, 12 oktober 2007.

Een afvaardiging van onze werkgroep (Filip, Rina, Martine en André) behaalden een verdienstelijke 11de plaats tijdens de traditionele KWB-Kalken-quiz op 12 oktober 2007.
Er namen 21 ploegen deel.

 

Fortunekermis Kalken, 20-22 oktober 2007
in en rond herberg De Schorpioen, Heirweg 8, Kalken
.

Onze vereniging leverde ook dit jaar (en sinds 2001) logistieke steun aan de organisatoren van de vermaarde Fortunekermis. We stonden in voor de jaarlijkse bevlagging en de tentoonstelling en begeleidden de maandagvoormiddagjaarmarkt voor paarden.
Er waren niet minder dan 34 paarden en poneys aanwezig.

Foto’s.

 

Kerstversiering op het Sint-Pieterspleintje

Zoals de voorbije jaren werd op het Sint-Pieterspleintje ook eind 2007 een versierde kerstboom opgesteld (16 december 2007 – 02 januari 2008).

Kerst2005

 

Voorstelling brochure “Met Vlag en Wimpel, Feest in Kalken, 2008”, 21 december 2007.

Op vrijdagavond 21 december stelden we, samen met de andere organisatoren van Kalkense wijkgebonden kermissen, de brochure Met Vlag en Wimpel – Feest in Kalken - 2008 voor. Dat gebeurde in Estaminet In Den Bouw, Zomerstraat 85, 9270 Kalken. Rik Couvreur van Fantasia luisterde de voorstelling op.

Fotoreportage

 

Kalken in een winterse periode, 21-22 december 2007.

Enkele idyllische foto’s van een winterlandschap in Kalken.

 

Bezinning aan de kerststal Kapel Kruisenstraat, 25 december 2007.

Op 25 december 2007, omstreeks 15.10 uur, zorgden we voor muziek en een bezinningsmoment aan het kapelletje van de Kruisenstraat.
De bewaarders van dat kapelletje, Marcel en Christianne Steendam-Crommelinck zorgen er dan telkens voor dat het kapelletje omgevormd is tot kerststal.
Marcel maakte onlangs een geheel nieuwe kerststal. Christianne en dochter Katrien maakten nieuwe kerstbeelden.
Davy Van Rysselberghe, zoon Jens en dochter Jana, en Florean Van Poucke, leden van de jongerenwerking van de Koninklijke Harmonie St.-Cecilia Kalken, zorgden voor een passende muzikale omlijsting.
Christianne en Marcel maakten naar jaarlijkse gewoonte negentig snoeppakketjes om aan de aanwezigen te bedelen, maar er waren meer gegadigden dan snoepjes…

Klik hier om de bezinningstekst nog eens na te lezen.
Fotoreportage rond de KWB-Kerststallentocht

 

Losse medewerkers, 2007.

Gezien ons beperkt aantal werkgroepleden, diende beroep gedaan te worden op een twintigtal losse medewerkers. We danken hen heel intens voor de gewaardeerde hulp.

 

Bedanking voor de logistieke steun, 2007.

Enorm dankbaar zijn we ook:

  1. het gemeentebestuur en de gemeentearbeiders
  2. de verantwoordelijken van de politiezone Wetteren – Laarne – Wichelen
  3. de provinciale uitleendienst

zonder wiens toestemming en inzet de logistieke uitwerking van onze activiteiten onmogelijk zou zijn geweest.

 

Algemene bedanking, 2007.

Bezoekers, sympathisanten en sponsors zorgden voor de uitstraling van de activiteiten. We zijn hen uitermate dankbaar omdat ze deel wilden nemen aan de gebeurtenissen.

 

 

 

Home