• top 31
  • Ons mededelingenblad
  • Uitslag tombola


FORTUNEKERMIS
ZATERDAG 19 TOT MAANDAG 21 OKTOBER 2019

Onderstaande info wordt binnenkort aangepast.

TENTOONSTELLING: VRIJDAG 19 OKT 2018 om 19 UUR
"Kalken, door het oog van een Hollander"

PROGRAMMA FORTUNEKERMIS 2018

In ons mededelingenblaadje vindt u al de informatie over de organisatie van de Fortunekermis 2018.
Klik HIER om de affiche in het groot te openen.

SFEEERBEELDEN VORIGE EDITIES

GESCHIEDENIS FORTUNEKERMIS

De Fortunekermis is een wijkkermis in Kalken. De eerste editie ervan had vermoedelijk plaats in het midden van de negentiende eeuw. De naam van de kermis verwijst naar herberg De Fortuin, die in de Brugstraat lag, aan de grens met Beervelde. Na een aantal edities verhuisde de kermis van de Brugstraat naar de Hogendries en de Zomerstraat. Na de verhuis bleef de oorspronkelijke naam van de kermis evenwel behouden.

Sinds 2001 worden de kermisactiviteiten in de onmiddellijke omgeving van café De Schorpioen aan Heirweg georganiseerd. Op het programma staan o.a. een jaarmarkt voor paarden op maandag, een schieting op de liggende wip, een wafelbak en een gaaibolling op zondag. De Fortunekermis wordt telkens in het weekend van de derde zondag van oktober gehouden, behalve als er Sint-Denijskermis is op de zondag na 9 oktober. In dat geval verschuift de Fortunekermis naar de vierde zondag van oktober.

Fortunekermis wordt georganiseerd door de familie Marc en Alfonsine Van De Velde - Baeyens, uitbaters van herberg De Schorpioen. Voor de editie van 2018 worden zij bij die organisatie bijgestaan door de Stichting Sint-Pietersfeest Kalken, SVV-VIVA Kalken, oldtimerclubs d'Antieke Velokes en Oude Gloriën, de Floerentoeters en Bea, Abel, Adelin, Francine, Mathias en Dieter.

OVERZICHT VAN ONZE ACTIVITEITEN VOOR 2019

Bekijk ook eens onze andere activiteiten:

HET SINTE-PIETERKE KALKEN

In ons mededelingenblad Het Sinte-Pieterke Kalken vindt u meer informatie over de organisatie van al onze activiteiten doorheen de jaren.