• Ons mededelingenblad
  • Uitslag tombola
  • Uitslag tombola


FORTUNEKERMIS
21-23 OKTOBER 2018

PROGRAMMA FORTUNEKERMIS 2018

In voorbereiding.

SFEEERBEELDEN VORIGE EDITIES

GESCHIEDENIS FORTUNEKERMIS

De Fortunekermis is een wijkkermis in Kalken. De eerste editie ervan had vermoedelijk plaats in het midden van de negentiende eeuw. De naam van de kermis verwijst naar herberg De Fortuin, die in de Brugstraat lag, aan de grens met Beervelde. Na een aantal edities verhuisde de kermis van de Brugstraat naar de Hogendries en de Zomerstraat. Na de verhuis bleef de oorspronkelijke naam van de kermis evenwel behouden.

Sinds 2001 worden de kermisactiviteiten in de onmiddellijke omgeving van café De Schorpioen aan Heirweg georganiseerd. Op het programma staan o.a. een jaarmarkt voor paarden op maandag, een schieting op de liggende wip, een wafelbak en een gaaibolling op zondag. De Fortunekermis wordt telkens in het weekend van de derde zondag van oktober gehouden, behalve als er Sint-Denijskermis is op de zondag na 9 oktober. In dat geval verschuift de Fortunekermis naar de vierde zondag van oktober.

De Fortunekermis wordt georganiseerd door Stichting Sint-Pietersfeest Kalken. De vereniging werkt daarvoor samen met de uitbater van herberg De Schorpioen, boogschuttersvereniging De Floerentoeters, d'Antieke Velokes en VIVA Kalken.

OVERZICHT VAN ONZE ACTIVITEITEN VOOR 2018

Bekijk ook eens onze andere activiteiten:

HET SINTE-PIETERKE KALKEN

In ons mededelingenblad Het Sinte-Pieterke Kalken vindt u meer informatie over de organisatie van al onze activiteiten doorheen de jaren.